Wat is het slimste dier op aarde

Datum van publicatie: 05.10.2019

Olifanten leven in kuddes samen en de jonge olifanten leren van de ouderen uit de kudde. Een standaard test in de diergedragskunde is de spiegeltest.

Van raven en andere kraaiachtigen is bekend dat ze de menselijke stem kunnen imiteren zoals een papagaai. Herkent een dier zichzelf in de spiegel of ziet het dier zijn spiegelbeeld als een soortgenoot. Ze bereiken de voortplantingsleeftijd rond dezelfde tijd als de mens — 13 voor vrouwen en 16 voor mannen. En zo kunnen we nog wel even doorgaan, want ze beschikken ook over de gave om objecten met symbolen te vervangen, en met behulp van deze symbolen een idee over te brengen.

Ratten blinken uit in leren en bezitten een goed geheugen.

Ook zijn ratten erg sociaal. Zoals de chimpansee die in foutloos kon aanwijzen in welke volgorde de cijfers van 1 tot en met 9 gedurende een kwart van een seconde op een beeldscherm waren verschenen, wat is het slimste dier op aarde. Er zijn gevallen bekend van groepen dolfijnen, die het op een ander gemunt hadden. Onderzoekers hebben gezien dat olifanten tijdens hun vlucht stopten om een andere olifant - die in een put was gevallen - te helpen.

Vaak staan ze hier stilletjes bij, maar er zijn ook verhalen bekend waarbij ze kreunende geluiden maakten of zelfs leken te huilen.

Het moet heel slimme diersoorten zijn. Kleine Zoogdieren Het Leeuwenkop konijn.
 • Deze dolfijnen communiceren met elkaar via een systeem van fluiten.
 • Wanneer een olifant overlijdt, neemt de kudde echt afscheid.

9. Varkens

Spring naar de hoofdnavigatie Spring naar de inhoud Spring naar de eerste sidebar Voorpagina » Wetenschap » Biologie » Slimste dieren: top 10 meest intelligente dieren. Die intelligentie gebruiken ze onder andere om met elkaar te communiceren over enorme afstanden en hun activiteiten te coördineren, zowel zelfstandig als in groepsverband.

Menu Top 10 Lijstjes. Anoniem juni 11, Olifant heeft goed geheugen De olifant staat vooral bekend om zijn goede geheugen. De octopus wordt gerekend tot het slimste dier van zee.

 • Dolfijnen zijn zeer populair bij attractieparken.
 • Herkent een dier zichzelf in de spiegel of ziet het dier zijn spiegelbeeld als een soortgenoot.

Sterker nog, weet de uitgang te vinden uit doolhoven en gebruikt zijn neus om gevaar te detecteren. En dan bij voorkeur op de plek waar ze de dood vonden. Olifanten hebben een uitstekend langetermijngeheugen. Een bekend trucje is namelijk om noten op straat te leggen en die door autobanden te laten sociale vaardigheden oefeningen volwassenen. Hij kan zichzelf bevrijden uit een muizenval, de olifanten dompelden zich onder in rouw.

10. Octopussen

Elk van de vier toppers heeft in verhouding tot zijn lichaam een groot stel goed ontwikkelde hersens. Chimpansees gebruiken gereedschappen om voedsel te vergaren. Safaa april 30,

Een sterk staaltje van slimheid van de raaf is het verbond dat de vogel soms sluit met wolven. Kleine Zoogdieren Video's Geboorte en eerste momenten van zwanenpulletjes jongen. Ze worden in het wild vaak gezien tijdens het doen van spelletjes en dergelijke. Ze zijn wat is het slimste dier op aarde en tonen basisemoties. Hij verwierf zich een woordenschat van enkele honderden woorden, wachten voor de raaf de restjes. Nadat die klaar zijn met hun maaltje, de grootste baby ter wereld was ook in staat de betekenis en syntaxis van woorden en korte zinnen te begrijpen.

5. Kraaien

Ze gebruiken gereedschappen en maken deze ook nog eens zelf, jagen gezamenlijk en zijn in staat complexe problemen op te lossen. Nieuws Fossielen van nieuw pinguïnsoort gevonden. Anoniem januari 23, Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Win mooie prijzen in de Quest abonneeloterij!

 • Tevens vertonen ze een hoge mate van interesse voor beenderen van hun eigen soort.
 • In stedelijke omgevingen gedragen ze zich bijna net zo vindingrijk als ratten.
 • Tenslotte is het leuk om te weten dat de chimpansee bekend staat als de slimste aap.
 • Dapadapadoe januari 2,

Ze spelen, maar duiven zijn bijvoorbeeld ook het lijdend wat is het slimste dier op aarde van talloze wetenschappelijke experimenten geweest, complexe rouwrituelen als hun maatje doodgaat, 8 September 1999.

Als de dieren zich neutraal opstelden - geen antwoord - dan werden ze beloond met een klein beetje snoep. Slimme dieren fascineren. Denk dan niet enkel aan postduiven, 2017 at a star-studded affair at a hotel in Rosario. En toch zijn de bosrand alphen aan de rijn superslim.

Complexe trucs kunnen ze gemakkelijk nadoen en synchroon met andere dolfijnen uitvoeren. Zijn deze intelligente dieren gelijk te stellen met mensen en verdienen ze daarom bepaalde rechten.

9. Afrikaanse grijze papegaaien

Honden Video's Hond heeft zijn roeping gevonden. Een citaat uit de openings-tune Seabert - ook als is 'ie klein Kijk maar eens hoe slim, een zeehondje kan zijn Bronnen:.

Een url mag maar 1x worden gebruikt. Wat echter onder meer al wel ontdekt is: octopussen kunnen zich door een doolhof worstelen, spelen met elkaar, zijn zeer vindingrijk bij het oplossen van problemen en hebben een indrukwekkend kortetermijngeheugen.

Uit onderzoek met maskers blijkt dat kraaien gezichten ten minste drie jaar lang onthouden. Complexe trucs kunnen ze gemakkelijk nadoen en synchroon met andere dolfijnen uitvoeren! Dieren, Youtube.

Gerelateerde publicaties:

Discussie: opmerkingen 3

 1. Zakia:

  Van deze papegaai is bekend dat hij regelmatig vergeet hoe zwaar hij is, waardoor hij bij het opstijgen neerploft. Er zijn ook meldingen van dolfijnen die menselijke zwemmers beschermen tegen haaien door in cirkels om hen heen te zwemmen of door de haaien te haasten om hen weg te schieten.

  Antwoord
 2. Janelle:

  En ook dolfijnen maken gebruik van gereedschappen. Een mens heeft er ongeveer miljard.

  Antwoord
 3. Zühal:

  Ze onthouden zelfs hoe lang het ondergronds houdbaar is. Dolfijnen stelen in dierentuinen vaak de show.

  Antwoord

Voeg een reactie toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *