Wanneer kind in autostoel

Datum van publicatie: 05.10.2019

Klik ze vast! Autostoeltje bevestigen: met Isofix of autogordel?

Er zijn enkele uitzonderingen waarin een kind niet in een autostoeltje hoeft te zitten. Waar moet je op letten bij de aankoop van een autozitje? Korting op babykleding. Ben je van plan om een kinderzitje kopen? Zo kun je meteen zien hoe je het stoeltje moet bevestigen.

Als je kleine op de achterbank plaatsneemt, is het nog de vraag wat een betere plek is: links of rechts? Deze publicaties zijn gratis verkrijgbaar en kunnen ook gedownload worden via de BIVV-website www.

Bij deze stoeltjes zit je kind de eerste maanden achterwaarts, en kan hetzelfde zitje later voorwaarts worden geplaatst. Tab 1 Content, wanneer kind in autostoel. Gebruik het zitje van groep 1 tot het aangeduide maximumgewicht. Deze items mogen niet ontbreken in je auto. U bent verplicht om een kinderzitje te gebruiken dat voldoet aan de Europese veiligheidseisen.

Een geschikt kinderbeveiligingssysteem is een systeem dat aangepast is aan het gewicht van het kind.

Er zijn hoezen die je los kan kopen en over het autostoeltje heen kan doen. Dit kan op verschillende manieren. Schakel pas over op een volgend stoeltje als het hoofdje van het kind uitsteekt boven het zitje van groep 1 of als het kind het maximumgewicht van 18 kg bereikt heeft.

Kinderen mogen niet in een naar achteren gericht kinderbeveiligingssysteem worden vervoerd op een plaats met een airbag, tenzij de airbag is uitgeschakeld. Deze aanhangers mogen niet meer dan 1 meter breed zijn en ze moeten voorzien zijn van reflectoren.

 • Op het kenteken staat aangegeven hoeveel zitplaatsen de auto heeft. Nu kun je veilig op weg!
 • Infomeer bij uw reisorganisatie of bij een lokaal verkeersbureau wat de regels zijn in het land waar u naartoe reist.

Lees ook: De veiligste autostoeltjes online bestellen. Behalve naar het gewicht van je kind, moet je ook kijken naar zijn lengte en postuur. Veelgestelde vragen over autostoeltjes op social media.

De voorkeur gaat hier dus nog steeds naar uit. Ook zorgt de zittingverhoger dat de heupgordel over de heupen en niet over de buik loopt, wanneer kind in autostoel. Zo hoeven kinderen jonger dan 3 jaar in een taxi of bus niet in een autostoeltje.

Hoofdregel voor vervoer van kinderen

Lukt dit niet, dan moet het babyzitje achteraan geplaatst worden. Artikel Intro. Sinds moeten autostoeltjes voldoen aan nieuwe regels.

Hierbij een aantal tips om gelijk goed op pad te kunnen: Gebruik het stoeltje alleen in de auto? Staat er geen informatie aangegeven dan gelden dezelfde regels als in Nederland. De blauwe code wordt gemiddeld verbruik elektra per gezin als je kind nog achteruit kijkt, de rode kleur wordt gebruikt als je kind met de rijrichting mee kijkt, wanneer kind in autostoel.

Hoeft je voertuig op grond wanneer kind in autostoel zijn bouwjaar geen autogordels te hebben, dan mag je wel personen vervoeren. Sinds februari worden verhogingskussens zonder rugsteun in R44 alleen nog goedgekeurd voor kinderen groter dan cm en zwaarder dan 22 kg niet meer alleen vanaf 15 kg zoals voorheen.

I-Size en ECE-R44

Bij een auto-ongeluk is je kindje echter wel beter beschermd in een autostoeltje. Mama me-time, omdat je het verdient! Je baby veilig in de autostoel Vervoer je kindje zo lang mogelijk in de babyautostoel. Top 5 auto najaar Goed voorbereid om op pad te gaan?

Je maakt je kindje vast met een 5-puntsveiligheidsgordel vergelijkbaar met zijn babystoeltje en de meeste stoelen hebben ook verschillende standen. Plan dan, als het mogelijk is, maar waar moet je verder op letten, wanneer kind in autostoel. Kijk voor meer informatie in de handleiding van de autostoel. Je wilt natuurlijk dat de autostoel zo veilig en sandalen met hoge hak online mogelijk is, wat ofwel een koptelefoonsocket kan zijn.

In de praktijk worden deze 2 groepen vaak gecombineerd: het zijn de verhogingskussens kg. Soms komt het voor dat een kind niet qua gewicht maar qua lengte een wanneer kind in autostoel ontgroeid is en door moet naar een opvolgend zitje! Controleer of je kindje de sluiting van de gordels niet zelfstandig los kan krijgen. Zoeken op?

ISOFIX of autogordels?

Het is belangrijk om je kindje zo lang  mogelijk achteruit te vervoeren. De enige beperking: het is verboden een kind in een autozitje tegen de rijrichting in naar achteren gericht te zetten op een plaats die is uitgerust met een frontale airbag, tenzij deze uitgeschakeld is.

De regels voor het gebruik van autostoeltjes zijn in alle EU landen gebaseerd op dezelfde Europese Richtlijn, maar die laat ruimte voor verschillen. Hier vind je de regels voor het vervoeren van kinderen in Nederland en in het buitenland.

Een wanneer kind in autostoel de verschillen tussen de nieuwe Rnorm i-Size en de oudere Rnorm ECE is dat er strengere eisen zijn gekomen om buikletsel te voorkomen. Kijk hier voor het volledige overzicht per land. Vraag wat praktische uitleg of een demonstratie in de winkel waar je een kinderbeveiligingssysteem aankoopt. Bij de oudere goedkeuringsnorm ECE-R44 zijn autostoeltjes ingedeeld in vijf groepen met een minimaal en maximaal gewicht!

Gerelateerde publicaties:

Discussie: opmerkingen 2

 1. Ravian:

  Welke autostoel voor welke leeftijd?

  Antwoord
 2. Jermain:

  Daarom zijn er een aantal uitzonderingen vastgelegd in de wet, voor als het echt niet anders kan: Als je achterin maar plek hebt voor 2 autozitjes, maar je hebt 3 kinderen, dan mag je een kind vanaf 3 jaar oud wel op de achterbank vervoeren zonder autostoeltje.

  Antwoord

Voeg een reactie toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *