Wanneer is pil niet veilig

Datum van publicatie: 07.08.2019

Ben je jonger dan 21? Tot 21 jaar zit anticonceptie in het basispakket en hoef jij voor de meeste middelen niet zelf te betalen. Als je voor-en nadelen tegen elkaar afweegt zou je kunnen zeggen dat gebruiksters van hormonale anticonceptie minder gezondheidsrisico's lopen dan vrouwen die geen hormonen gebruiken.

Oók als je de afgelopen 7 dagen sex hebt gehad, is er een risico om zwanger te worden. Wel moet je lichaam tijdens de eerste maanden wennen aan de hormonen. Anticonceptie kiezen lastig? Ze zijn meestal wit.

Libido hangt af van heel wat factoren, hormonen hebben maar een klein effect. Wie Sint Janskruid gebruikt, kan in overleg met de arts een anticonceptiepil met een hoge dosering nemen. Waar kan ik de pil kopen?

Net als bij andere medicatie kunnen ook nevenwerkingen optreden bij het gebruik van de pil. Je krijgt dan iedere dag een herinnering op het moment dat je hem moet slikken. De pil is niet handig als je omgeving of partner niet mag weten dat je anticonceptie neemt, wanneer is pil niet veilig. Neem deze altijd mee? Meestal niet.

Misschien tijd om een ander anticonceptiemiddel te proberen! Gebruik dan altijd direct een ander anticonceptiemiddel na het stoppen. Vertel dit dan aan je ouders of begeleider.

Bekijk Video

Je kunt een herhaal recept voor de pil krijgen bij je huisarts en bij Sense. Het is juist betrouwbaarder om dat te doen, omdat je dan meer dagen achter elkaar de  pil of  ring  of  pleister gebruikt. Er is geen wetenschappelijk bewijs over de impact van de pil op je libido. Heb je de pil in week 2 vergeten? Hieronder lees je hoe je wel op de anticonceptiepil kunt vertrouwen. Kom je er niet uit of maak je je zorgen?

 • Wanneer begin ik met mijn nieuwe pilstrip? Je begint dan direct met de nieuwe strip.
 • Eet jij dít elke dag? Dit is de knappe vriend van Tokio uit La Casa.

Voor de wat is goede ademhaling van wanneer is pil niet veilig anticonceptiemiddelen baseren we ons op de studie van James Trussell.

Wie extra zeker wil zijn, gebruikt nog een condoom. Lees voor. Praat hierover mee op het  forum van Sekswoordenboek. Wat zijn de voordelen van de pil. Meer informatie Vergeet je de pil regelmatig omdat je er dagelijks aan moet denken.

Komt door de lagere hormoonspiegel in de stopweek.

Wat is de pil?

Door regelmaat in te voeren zal je de pil minder snel vergeten. Net als bij andere medicatie kunnen ook nevenwerkingen optreden bij het gebruik van de pil. Dit verdwijnt na maanden. Een beetje diarree heeft meestal geen invloed op de werking van de pil.

In deze week ben je ongesteld. Heel zelden treedt bij een correct pilgebruik geen bloeding op tijdens de pilvrije week. Dat komt doordat je lichaam moet wennen aan de hormonen. Wat is de pil. Je kunt op iedere dag van de week beginnen met een strip!

Wat zit er in de pil?

Geen zorgen! Zo heb je in de eerste week na je stopweek meer kans om zwanger te raken dan in de tweede week. Dan werkt de pil minder goed. Toch kan het zomaar gebeuren: ineens ben je hartstikke ziek of heb je net één drankje teveel gedronken op dat gezellige feestje.

 • Alleen een pil innemen op de dagen dat je seks hebt, is absoluut niet betrouwbaar.
 • Snel naar Minder dan 12 uur geleden?
 • Op deze pagina geven we antwoord op al die vragen.
 • Bij deze varianten bevatten de laatste pillen van de strip geen hormonen, wat kan helpen om het vergeten van de pil te voorkomen.

Om problemen te voorkomen, raden we je aan om je browser te updaten? Wat zit er in de pil. Ook zorgen ze juist voor een lagere kans op darm- en eierstokkanker. Dan is een condoom niet nodig. Gekookt water opnieuw koken, wanneer is pil niet veilig, is dat ongezond. Vergeet je de pil in de weken voor de stopweek. Je kunt kiezen:. Je bent dan wel niet meer veilig tot aan de pilvrije week.

Meest gezocht:

Sommige vrouwen zijn bezorgd dat de hormonen in de pil een impact kunnen hebben op hun gezondheid. Probeer om niet méér te gaan eten. Recenter zijn er ook vele pillen met drosperinone: soms worden die aangeduid als vierde generatie.

Heb ik minder lang bloedverlies als ik korter stop dan een week? Op te lossen door met huisarts te onderzoeken wat oorzaak kan zijn, huisarts kan advies geven. Gebruik dan altijd direct een ander anticonceptiemiddel na het stoppen.

Gerelateerde publicaties:

Discussie: opmerkingen 2

 1. Jakub:

  Herinner je dokter eraan dat je de pil gebruikt zodat hij of zij daar rekening mee kan houden bij het voorschrijven van geneesmiddelen.

  Antwoord
 2. Abdurrahman:

  Kan ik ongesteldheid overslaan?

  Antwoord

Voeg een reactie toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *