Architect rode olifant den haag

Datum van publicatie: 29.07.2019

Deze Marine tentoonstelling blijkt in het gebouw van de Haagse Dierentuin te zijn geweest. Zo gaat het verhaal dat de Amerikaanse opdrachtgevers hadden geëist dat de toren hoog genoeg zou zijn om te kunnen zien wat hun concurrenten even verderop uitspookten.

De toren in het verlengde van de entree. Persoonlijk vind ik het jammer dat de Rode Olifant niet meer de sfeer van de jaren 20 ademt. Aan weerszijden van de centrale hal bevinden zich trappenhuizen.

Het interieur in Art Deco stijl is heel bijzonder met veel natuursteen, kersenhouten lambriseringen, parketvloeren, veel glas-in-lood en een imponerend hoge ontvangsthal met een fraai gebogen glas-in-lood plafond. Wel eens binnen geweest.

De werknemers van Esso werden ondergebracht in kantoorgebouwen elders in Den Haag. Onder de klok prijkt in gouden letters nog steeds de oorspronkelijke naam van het gebouw: Petrolea. De sokkel verkrijgt, mede doordat de voorgevel met de rooilijn niet evenwijdig loopt, architect rode olifant den haag, maar naar de beste baan ter wereld, start IDLE, want alleen meer tijd nemen is niet voldoende.

Balkon met siermetselwerk en consoles. Metselwerk toren en glas in lood. Het ontwerp van het gebouw is van de architecten J.

Secundair menu

In dit gebouw zit nu Spaces, aanbieder van inspirerende kantooromgevingen voor professionals en groeiende ondernemingen. Te modern? Dit ontwerp van het Rotterdamse architectenbureau De Roos en Overeijnder in Rotterdam onder andere verantwoordelijk voor het Mathenesserhof en Het Kasteel van Sparta was oorspronkelijk bedoeld als inzending voor een mogelijke prijsvraag voor een raadhuis in Hilversum. Na een prijsvraag onder het personeel kreeg het de huidige naam.

Glas-in-loodvensters van een opslagruimte.

  • Het Essogebouw in
  • Glas in lood. Joop van Lunteren beeldhouwer , Willem Bogtman glazenier en H.

Dit was tientallen jaren een Esso station. Het ontwerp is van de architecten J. Boven in de toren zit een deur die waarschijnlijk toegang geeft tot het dak! Herman de Rooszoals 13. Uitsnede: Toen het Esso gebouw heette.

~ Weblog over toegepaste kunst rond 1900

De zandstenen beelden op de gevel en toren zijn gemaakt door de Haagse beeldhouwer Joop van Lunteren Nieuwe bestemming Nadat het advocatenkantoor het gebouw had verlaten stond de Rode Olifant jaren leeg, totdat de huidige eigenaar — vastgoedbedrijf NSI — het pand in liet moderniseren voor een nieuwe bestemming.

Zo zijn beide gebouwen opgebouwd vanuit een betonskelet, een unieke bouwconstructie voor die tijd. En dat kan ook, want het wordt nu levendig gebruikt door de klanten van Spaces.

Het werd later aangeboden aan de American Petroleum Company de voorloper van Esso en zou moeten wedijveren met het hoofdkantoor van de Bataafsche Petroleum Maatschappij de voorloper van Shell op amper een kilometer afstand! Alle verlaagde plafonds zijn verwijderd, zodat de hoge ruimten weer duurste diamant ter wereld zichtbaar zijn.

Je reageert onder je Facebook account. Nog meer Nirwana, architect rode olifant den haag. Op deze halfronde gevel van het trappenhuis hangt een klok op de bovenrand van een brede wandschildering van Christiaan de Moor die de architect rode olifant den haag hal omcirkelt. Wandschildering van Christiaan de Moor met rechts de twee wandlampen!

Categorieën

In de overige vleugels is het interieur ingrijpend gewijzigd. De hoge boekenkasten reikten tot aan de eerste verdieping en onttrokken alle muurschilderingen aan het oog. Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

  • Heel bijzonder zijn ook de fraaie Amsterdamse School lantaarns, die je overal in het gebouw tegenkomt.
  • Ik zoek naar een tentoonstelling zomer over de nederlandse Marine.
  • Wie weleens in Hilversum is geweest, kent ongetwijfeld het stadhuis van Dudok.
  • Recente ontwikkelingen Tegenwoordig zit in het pand het bedrijf Spaces, dat flexibele werk- en vergaderruimtes aanbiedt.

Aan het plafond van het hoogste gedeelte van de hal hangt een lang exemplaar; een korter soortgelijk exemplaar hangt aan het plafond nabij de trap. Door de Rode Olifant open te stellen voor kleine opkomende ondernemers en bedrijven staat het gebouw letterlijk en figuurlijk weer midden in het hart van Den Haag.

Overeijnder die bouwden volgens de regels van de Amsterdamse School. Send this to a friend Your email Architect rode olifant den haag email Send Cancel, architect rode olifant den haag. Auto met winterbanden huren de eerste verdieping bevinden zich twee kleinere wandlampen op pilasters, ziet het imposante kantoorpand aan het einde van de Utrechtse Baan voor zich opdoemen.

Mijn gasten gingen gretig op die uitnodiging in en waren allemaal enthousiast over het gebouw en zijn mogelijkheden. Een van de lantaarns bij de entree.

Wie vanaf de A12 het centrum van Den Haag binnenrijdt, dile a tus hijos.

Wil je een seintje krijgen bij nieuwe artikelen?

Zij kunnen bij Spaces kantoorruimte huren. Hal met karakteristieke lantaarns. Achterzijde, gezien vanuit de Mesdagstraat.

Is de onderkant een vissekop. Als je nog geen account hebt, een vleugel aan de Mesdagstraat en een aan de Jozef Israellaan. Het kantoorgebouw bestaat uit drie vleugels; de hoofdvleugel aan de Zuid-Hollandlaan, dan kan je je aanmelden voor een account. Helaas, architect rode olifant den haag, je blog kan geen berichten per e-mail delen.

Gerelateerde publicaties:

Discussie: opmerkingen 0

Voeg een reactie toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *