Wat is de beste aardappel voor friet

Datum van publicatie: 05.10.2019

Voordat je de frietjes uitschept, gooi je ze nog enkele keren om. We nemen dan een licht kruimige aardappel. Laat ze enkele minuten zwemmen.

De aardappelen zijn iets brozer van structuur en vallen iets gemakkelijker uit elkaar na het koken. Goed, want hierdoor gaan je patatjes straks niet aan elkaar plakken. Hierdoor zullen ze dus lichter van kleur zijn.

Home » De allerbeste friet bakken: tips van de Vlaamse expert! Maar goeie frieten hoeven helemaal niet vet te zijn.

Laat een reactie achter Annuleer reactie. Dit zijn de leukste culinaire hotspots. Patatas bravas, pikante aardappelen met knoflookmayonaise. Op zoek naar friet met een bijzondere twist. Alleen denk ik dat de frituurtijden iets afhangen van de soort aardappel die gebruikt wordt.

De lekkerste patat bakken? Volg deze tips!

Zelf de beste patat bakken? Aan de hand van de volgende stappen zet u binnen een handomdraai de lekkerste huisgemaakte frites op tafel:. Mag dit in de oven schaal van arcopal Lees meer. Gerelateerde items. Gewoon even uit de olie halen en dan weer 5 minuten.

Boeken 29, Robert zegt 2 jaar geleden. En nu is hij nog duurder en proef je flouwe noten bijna zonder zout terwijl de wikkel nog uniek is.

Het soort aardappel, maar ook hoe groot ze gesneden zijn, dat proeft u in het eten. Er wordt vaak gedacht dat alle aardappelen van hetzelfde ras een gelijke smaak hebben.

Het afbakken voor de krokantheid. Gaan we toch eens proberen.

Culy.nl Navigation

Wat ik wil weten is: Wat is er lekker bij patat behalve sausjes Ik bedoel een ander gerecht, patat lekker te serveren bij…… een gerecht. Redactie zegt 1 jaar geleden. Je kan ze wel best even droogdeppen in een propere keukenhanddoek.

Lokale producten. Ik heb dit gevolgd en geprobeerd, helaas word de patat slap en niet krokant. Het maken van verse frites is helemaal hip en trendy. Eigen gesneden en gebakken frites. Meer info.

Patat maken van patataardappelen?

Denk bijvoorbeeld aan een aankleding van uw zaak met onze eigen ambachtelijke houten kratjes. Doe je dat niet en bak je ook andere producten in dezelfde olie, dan is mijn advies: filter de olie na elke frituurbuurt.

Leen zegt 3 jaar geleden. Tip: Bewaar de frietaardappelen niet te koud. Dit komt door zetmeel dat uit de aardappel onttrokken wordt.

Ons stuk over koolzaadolie vind je mogelijk ook interessant. Snijd de aardappel over de lengte in schijven en snijd de schijven weer in frieten. Gebruik een scherp mes voor het snijden van je frieten. Door de suiker in oudere aardappelen gaat dit proces wat sneller. Het afbakken: graden is voldoende, 2 a 3 minuten. Zodra het verdampen van het water ophoudt kan de frituurolie de vrijgekomen ruimte in de friet opvullen. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze bagage royal air maroc poids wat is de beste aardappel voor friet aan een betere gebruikerservaring.

De perfecte friet

Andere barcode. Jamey zegt 1 jaar geleden. Leuk Leen, dank voor je tips!

In Nederland nemen we een zak voorbereide aardappelen van een groot fabrikant mee onder de naam friet en dumpen dat in een frituurpan. Omdat diepvriesfrieten altijd een afwijkende smaak hebben. Bestrooien met zout en serveren in een lekkere puntzak met zelfgemaakte mayonaise.

Gerelateerde publicaties:

Discussie: opmerkingen 3

 1. Gregorius:

  Het resultaat is echter dat je met je gasten of je gezin enorm kunt genieten van een eenvoudig portie friet op tafel. Lees meer Toon minder Welke aardappel voor de perfecte frites?

  Antwoord
 2. Yarah:

  Deze zijn zeer goed om patat van te bakken en smaken beter dan een bintje.

  Antwoord
 3. Ans:

  Tip: Bewaar de frietaardappelen niet te koud.

  Antwoord

Voeg een reactie toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *