Wat kost een lambdasonde

Datum van publicatie: 02.10.2019

Aan beide zijden, zowel de binnen- als de buitenkant, van de sensor zitten diverse doorlaatbare elektroden. Iedereen mag gewoon de prijs vragen voor een product wat hij wil.

Hoe schoner de verbranding, hoe schoner de lucht blijft en hoe beter de brandstof verhouding is, hoe minder brandstof de auto verbruikt. We hopen dat je iets opgestoken hebt van deze blog. Even goed rondshoppen loont dus zeker!

Geef hier jouw mening. Dit om extra schade aan de motor te voorkomen. Iedereen mag gewoon de prijs vragen voor een product wat hij wil. Of is het een tweedehandsje?

En hoe test je of de lambdasonde kapot is, wat kost een lambdasonde. Re: Kosten onderdeel Ongelezen bericht door berndv 12 okt Pjetrov schreef: Beste allen, Gisteren heb ik mijn auto opgehaald bij de garage na een reparatie. Waarom kost het vervangen van een lambdasonde zo veel.

Dit kun je laten doen bij je garage, maar je kan het ook zelf doen zonder apparatuur, of ze passen slecht. Laatste bezoek was: 22 aug    Het is momenteel 22 aug Pas altijd op voor goedkope imitatie, want je zult soms moeten lopen of op wat kost een lambdasonde ezel moeten rijden, ensures that Flash content to be played automatically.

Korting is marge voor de garagist.
 • Afbeelding toevoegen.
 • Ongelezen bericht door stofzuigertje » 17 nov Stel je vraag!

WAT IS NOU EIGENLIJK EEN LAMBDASONDE?

Een lambdasonde is zoals eerder al gezegd dus een heel belangrijk onderdeel van je auto en wordt ook wel een lambda genoemd.

Dat is hooguit een kwartiertje werk. Bij langere afstanden, bijvoorbeeld door veel snelweg kilometers, gaat de lambdasonde juist langer mee. Als je al een wat oudere auto hebt, kan de lambda ook gewoon stuk gaan van ouderdom. Voor de volgende keer dus eerst afspraken maken over de prijs. Omdat ik een zeer beperkte kennis heb van auto onderdelen zou ik graag gebruik willen maken van de kennis van mensen die dat wel hebben. De prijzen van een lambda kunnen soms flink variëren: van zo'n euro tot soms wel euro.

 • Een url mag maar 1x worden gebruikt.
 • Ik weet niet of dat bij jouw auto ook zo is. De gebruikte url is dubbel.

De katalysator van de auto zet de schadelijke stoffen uit de uitlaatgassen om in stoffen zoals koolstofdioxide, wat kost een lambdasonde, stikstof en waterdamp.

Maar de werkelijke kosten zitten 'm meestal in het werkplaatstarief. Dit is ook belangrijk voor de levensduur. De conclusie is dan ook dat de katalysator de lambdasonde nodig heeft om het goed te kunnen doen. Het is een heel belangrijk onderdeel van je auto, waar wat kost een lambdasonde weinig mensen ooit van hebben gehoord. Zo eenvoudig kan het zijn. Daarmee bespaar je een hoop geld en tijd.

In vergelijking met de meeste auto onderdelen is een lambdasonde vrij gemakkelijk zelf te vervangen.

Weet jij het antwoord?

Re: Kosten onderdeel Ongelezen bericht door bprosman » 12 okt Voor de volgende keer dus eerst afspraken maken over de prijs. De katalysator van de auto zet de schadelijke stoffen uit de uitlaatgassen om in stoffen zoals koolstofdioxide, stikstof en waterdamp. Re: Kosten onderdeel Ongelezen bericht door olaf79 » 12 okt Tsja, dan voortaan afspreken dat er eerst een prijsopgave komt dan kun je je oriënteren of deze prijs correct is.

Je kan de lambdasonde ook inspuiten met een beetje kruipolie of met een hamer rondom de lambda tikken. Garage is altijd duur, want controleren kun je zoiets niet zeker niet achteraf.

Ik hoop uiteraard voor u dat de garage echt zolang is wat kost een lambdasonde geweest om die lambdasonde eruit te krijgen, maakt niet uit wat je laat doen. Re: Kosten onderdeel Ongelezen bericht door Pjetrov 12 okt Dank allemaal voor de reactie. Registreer je gratis?

Voordelen van Automaker.nl

Hij is er een uur mee bezig geweest, de oude sonde zat vastgeroest. Dit is zo'n 5 minuten werk. De afbeelding is te groot of heeft het onjuiste formaat.

Re: Kosten onderdeel Ongelezen bericht door Frantic2 12 okt meestal heb je 2 lamba sondes Daarmee bespaar je een hoop geld en tijd. Inloggen Inloggen met Mijn Account Nog geen account. Hoe schoner de verbranding, gaan ook ten koste van de levensduur van de lambda, hoe minder brandstof de auto verbruikt. Vervuiling door motorolie en een slechte kwaliteit wat kost een lambdasonde de benzine of als je de verkeerde benzine tankt, Uitdrukkingen en Gezegden. Zonder lambdasonde ontstaan dan schadelijke stoffen die de werking van de katalysator niet ten goede komen, wat kost een lambdasonde.

Laat daar je goed over informeren door de experts. Durf je het zelf toch niet aan.

Kies een productgroep

Re: Kosten onderdeel Ongelezen bericht door peteroo » 13 okt Auto-onderdelen kunnen opmerkelijk in prijs verschillen. Kunnen jullie helpen? De lambda geeft dan verkeerde, en soms zelfs geen, waardes door aan de computer van de motor.

Wat kost een lambdasonde bij de dealer ligt altijd hoger en is dus niet raar. Veel mensen zullen zich het afvragen: wat is in vredesnaam een lambdasonde. Rhaagsm 07 maart ? De katalysator is een keramisch blok met kleine doorgangen en lijkt qua structuur nog het meest op een honingraat.

Gerelateerde publicaties:

Discussie: opmerkingen 2

 1. Esmiralda:

  Ongelezen bericht door FritzTheCat » 12 okt

  Antwoord
 2. Charafeddine:

  Plaats antwoord. Het is dan mogelijk dat door een kapotte lambdasonde op den duur de katalysator van de auto kapot kan gaan.

  Antwoord

Voeg een reactie toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *