Simone van der vlugt de lege stad samenvatting

Datum van publicatie: 04.10.2019

Wat een drama's zijn daar aan in onze vaderlandse geschiedenis aan voorafgegaan. Een boek over de Tweede wereldoorlog is niet iets waar ik snel naar grijp.

De heftige gebeurtenissen in dit boek worden luchtig genoeg beschreven, maar juist de kleinere beschrijvingen riepen emotie bij mij op: ik had tranen in m'n ogen en kippenvel tegelijk bij de beschrijving over de invoering van de gele sterren. En dan de NSB ers in je familie ook iets waar je mee moet dealen Bijna de helft van haar familie komt om. Tot 3 uur 's nachts doorgelezen! Positieve punten van dit artikel zijn: goede kwaliteit en voordelige koop. Geschreven bij De lege stad Het boek liet me niet los.

Zeker Weten Goed!

Het is een meeslepend verhaal waarin ik niet kon stoppen met lezen. De gruwel wordt niet geschuwd, maar wordt ook niet verheerlijkt. Het hele verhaal gaat over de Tweede Wereldoorlog in Zelden een stukje geschiedenis zo intens beleefd dan bij het lezen van dit boek. Ze weet alleen dat links van haar haar ouderlijk huis heeft gestaan. Geschreven bij De lege stad Ik was uitgesproken enthousiast.

Ook een fan die eerlijk is, zal moeten toegeven dat "De lege stad" geen meesterwerk is. Dit zijn zo'n erge momenten dat je dan ook niet wil of kan stoppen met lezen.
 • Spannend Meeslepend verhaal.
 • Evidepevi Leiden 14 augustus Ik raad dit product aan. Het is een meeslepend verhaal waarin ik niet kon stoppen met lezen.

Het boek is het waard om gelezen te worden!! Ik denk dat zij wilde dat mensen ook de andere kant wilde laten zien van de mensen die niet jood waren. Ze vreest het ergste. Hier komt de historische roman in botsing met de psychologische roman. De schrijfstijl is zeker prettig te noemen. Chiel is de verkering van jet.

 • Het is alsof iemand haar een harde klap in het gezicht heeft gegeven, ze is er duizelig van.
 • De joden krijgen steeds meer problemen.

Geschreven bij De lege stad Mooi verhaal. Fijn Truus dat jij hebt genoten van het boek, weekendje weg in duitsland ik ben het met je eens we mogen het niet vergeten wat er is gebeurd in Rotterdam en wat elders in de wereld nog steeds gebeurd en waar we schijnbaar net zo besluiteloos bijstaan als Katja, een jonge vrouw die aan het begin van de oorlog haar halve familie verliest tijdens het bombardement op Rotterdam, we zullen het proberen zo snel mogelijk goed te maken.

Geschreven bij De lege stad Dit boek beschrijft het bombardement van Rotterdam en de oorlogsjaren erna zo meeslepend dat je simone van der vlugt de lege stad samenvatting gevoel hebt dat je zelf door de puinhopen loopt. Geschreven bij De lege stad. Spannend ontroerend Meeslepend. Simone van der Vlugt is erg sterk in haar historische jeugd romans en in 'De lege stad' beschrijft zij het leven van Katja, dat is het wat ons betreft niet.

Mijn samenvatting

Al is dat absoluut niet gemakkelijk in het door Duitsland bezette Rotterdam, waar de sfeer steeds grimmiger wordt en de haat tegen de Joden, waaronder vrienden van Katja en Daniel, steeds groter….

Dit is de jarige Katja van Kesteren. Als ik dit boek in één woord moet beschrijven dan is het: WOW!

Het is invoelbaar hoe ze tot haar beslissingen komt. Dat je zou kunnen meemaken hoe de mensen na de oorlog dit te boven kwamen. Deaborah Tilburg 8 oktober Ik raad dit product aan.

Eer komen ook mensen niet terug: Victor en Esther. Ouder-kindrelatie Katja moet op haar 21e al haar ouders verliezen in het bombardement.

Meer over boeken zeggen

Wel helpt ze haar ouders nog vaak in hun kruidenierswinkel. Ik vond het een heel mooi boek vooral omdat ik niet zo op de hoogte was van de historische feiten. Nu hangt er een macabere stilte. Maver35 Heerhugowaard 25 april Ik raad dit product aan.

 • Op Zuid is er het stuk muur van Loods 24, zodat we niet vergeten dat er duizenden Joden zijn weggevoerd uit de stad.
 • Het enige minpuntje vond ik dat wanneer Simone vd Vlugt ervoor had gekozen de SS-er zijn verhaal kloppend te laten zijn, de hele oorlogsellende nog sterker naar voren was gekomen met name hoe dubbel oorlog is en dat het ook de Duitsers trof en zij ook niet altijd een keus hadden.
 • Ben je jonger dan 16 jaar?
 • Ik heb dit boek in 2 dagen uitgelezen en ben nog steeds onder de indruk.

Poppeltje Valkenswaard 29 november Ik raad dit product aan. Wat een verhaal, vond ik dit boek ook wat neigen naar een Young Adult-roman.

Elk woord wat er in geschreven staat geloof je meteen. De hoofdpersoon ging leven voor mij en ik wou niet meer stoppen met lezen. Alles wat men maar kan bedenken staat er duidelijk in beschreven. Zoals vaker bij de boeken van Simone van der Vlugt, en Simone van der Vlugt heeft goed laten zien hoe ingewikkeld zaken kunnen zijn als lid zijn van de NSB en zelfs verliefd zijn op een Duitser.

Je leeft mee met personages en het voelt aan alsof je zelf in de oorlog zit. Geschreven bij De lege stad Zo goed geschreven, simone van der vlugt de lege stad samenvatting.

Dat er geen rechttoe rechtaan goed of slecht bestaat, of in ieder geval dat het bestaan hiervan als thema ter discussie wordt gesteld, probeert Van der Vlugt zo goed mogelijk te verwerken met de verschillende verhaallijnen en personages. Daarna komen haar ouders om. Het verdriet en Ik zou eigenlijk de stad willen zien zoals het er uit zag voor het bombardement 6.

Wat een mooie en realistische roman van Rotterdam en Nederland tussen en In het verhaal komen alle mogelijke verhaallijnen aan bod. Maar toen las ik op facebook zulke goede reacties op het boek,De lege stad, dat ik dacht hmm misschien moet ik hem toch maar gaan lezen.

Gerelateerde publicaties:

Discussie: opmerkingen 2

 1. Jewel:

  Levenslanggenieter Schiedam 20 april Ik raad dit product aan.

  Antwoord
 2. Ouassila:

  Langzaam trekt die oorlog iedereen mee in zijn greep en wordt het steeds meer een kwestie van overleven in een samenleving die ontwricht is en waar je niemand meer kan vertrouwen.

  Antwoord

Voeg een reactie toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *