Kleine rode puntjes op huid

Datum van publicatie: 05.10.2019

Glitter nagels, stippeltjes nagels en meer! Typerend is ook dat ze binnen enkele uren kunnen verdwijnen en ergens anders weer verschijnen.

Een oorzaak van huiduitslag kan een infectieziekte zijn. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts. Een persoon is besmettelijk vanaf ongeveer 4 dagen voor het optreden van de ziekteverschijnselen. Plaats antwoord. Dit noemen we petechiën.

De incubatietijd van mazelen is 7 tot 14 dagen. Ff dokter bellen. Enkele infectieziekten die gepaard gaan met huiduitslag zijn:. Verder lezen 2. De incubatietijd is 2 tot 4 dagen.

 • Elke vorm van huiduitslag heeft een andere oorzaak. Wat is het verschil tussen een psychopaat en een sociopaat?
 • Kinderziekten — De zesde ziekte. Luieruitslag wordt gekenmerkt door vurige roodheid in huidplooien van het luiergebied, vaak met een vrij abrupte overgang naar gewone huid.

Wat is huiduitslag?

Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden. Eenmaal bij de wieg, zie je het direct. Huiduitslag — Check de rode vlekkenwijzer 2 oktober 4 reacties. Soms kan ook een crème met een antischimmelmiddel gebruikt worden, zoals ketoconazol of miconazol. Als je er niet te veel heb kan je het laten lazeren,heb ik ook geprobeert, maar het ene was nog niet klaar, of ergens anders kwam het weer, ben er maar mee gestopt, geen eer aan te behalen, als je huid dunner wordt is dit een gevolg, maar mee leren leven toch?

Het verschil tussen huiduitslag en petechiën kun je zien door een stukje doorzichtig plastic of glas plat dus niet met de scherpe kant op de aangedane huid te drukken.

De zesde ziekte of exanthema subitum is een courante kinderziekte die typisch optreedt bij kinderen van 9 tot 12 maanden!

De gebruikte url is ongeldig! De meeste beruchte middelen zijn antibiotica, bijv. Tevens kunnen de rode vlekken wel of niet schilferen of zelfs kapot gaan of bloeden.

Bij uitgebreide vormen denken we al gauw aan een oorzaak die van binnenuit komtzoals amoxicilline. Scheiden met kinderen Co-ouderschap Ouderschapsplan Seks na de bevalling Moeders willen meer seks Seks tijdens de zwangerschap Seksuele gemeenschap Te moe voor seks, kleine rode puntjes op huid.

Wat zijn puntbloedinkjes of petechiën?

Ben je in de zon geweest? Gerelateerde artikelen Kleine, witte bultjes op de boven lip Als je je lip strak trekt, zijn er bij sommige mensen kleine, witte stipjes zichtbaar. Overige rubrieken Nieuws Medisch woordenboek Nieuwsbrief.

De afbeelding is te groot of heeft het onjuiste formaat! Bij het gebruik van wegwerpluiers treedt het veel minder vaak op dan bij katoenen luiers? Soms kan ook een crme met een antischimmelmiddel gebruikt worden, zoals ketoconazol of miconazol, kleine rode puntjes op huid. Vraag volgen.

Het eczeem kan zich echter ook uitbreiden naar andere lichaamsdelen.

Welke vormen van rode vlekken bestaan er ?

Rode vlekken kunnen worden ingedeeld naar de oorzaak. Roodvonk , scharlaken dood of scarlatina is een relatief zeldzame infectieziekte die wordt veroorzaakt door de toxines van hemolytische streptokokken groep A, veel voorkomende bacteriën. De bultjes jeuken flink en kunnen ook pijn doen. Ga terug naar je huisarts en vraag daar advies. Home Aandoeningen P petechiën.

 • In de sub tropen is dit maar vijftig procent.
 • Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
 • Het kan heel onschuldig zijn, maar ook een symptoom van een ernstigere aandoening.
 • Andere veelvoorkomende symptomen zijn: roodheid, schilfering.

Chocoladeletter puur met hazelnoten bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Iris 14 juli Paracetamol kan aangewend worden om koorts en ongemak te verlichten. Jeuk aan de hoofdhuid. Deze uitslag begint op het gezicht en in de hals, kleine rode puntjes op huid, waarna hij zich tot op de romp en ledematen verspreidt? Krentenbaard - Wat kun je er tegen doen. De incubatietijd is ongeveer tien dagen. Wat is het sterkste slaapmiddel zonder recept.

Wat zijn petechiën?

Bij kinderen zijn de eerste symptomen, zo blijkt uit een grootschalig onderzoek, meestal die van bloedvergiftiging: hoge koorts, maar koude handen en voeten, pijn in de benen hinder bij staan en lopen! De afbeelding is te groot of heeft het onjuiste formaat.

Na ongeveer twee dagen daalt de temperatuur om vervolgens weer te stijgen.

Je kindje wekt je door luid te huilen. Zwarte donkere vlekjes op d…. Bij een hevig branderig gevoel, kunnen er pijnstillers worden gegeven.

Gerelateerde publicaties:

Discussie: opmerkingen 2

 1. Delphine:

  Wat zijn puntbloedinkjes of petechiën? De symptomen lijken op huiduitslag, maar petechiën zijn oppervlakkige bloedingen in de huid.

  Antwoord
 2. Ceylin:

  Heb je nog een suggestie of opmerking?

  Antwoord

Voeg een reactie toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *