Wat is een libelle in het engels

Datum van publicatie: 03.10.2019

De soort Protolindenia wittei leefde reeds in het Jura , ongeveer miljoen jaar geleden. Een belangrijk kenmerk is het zwarte streepje langs het oog

Bij de echte libellen zijn de achtervleugels breder dan de voorvleugels, weerspiegeld in de naam Anisoptera ongelijkvleugeligen. De ogen zijn opgebouwd uit vele kleine deeloogjes die de ommatidïen worden genoemd.

Daarnaast plukken libellen veel als hinderlijk ervaren zwermende insecten uit de lucht zoals termieten, eendagsvliegen of mieren.

Aan de onderzijde van ieder deel is een paar poten aanwezig en aan de bovenzijde van de eerste twee borststukdelen ontspruit een vleugelpaar. Larven overwinteren één tot wel drie keer.

Aan de basis van alle vleugels bevindt zich een langwerpig membraan dat soms gekleurd is, dit wordt het membranula genoemd.

Meganeuropsis permiana wordt beschouwd als het grootste insect dat ooit heeft geleefd. Zeker in snelstromende delen kunnen alleen gespecialiseerde soorten gevonden worden. Bruinrode Heidelibel Sympetrum striolatum. Bij de regulatie van de lichaamstemperatuur benutten enkele soorten de mogelijkheid tot kleurverandering.

De rombouten bijvoorbeeld zijn in snel stromende wateren te vinden terwijl de korenbouten meer in stilstaand water voorkomen.

Hierbij zetten exofytische libellen meestal meer eieren af dan endofytische libellen.

"libelle" vertalen - Engels

De ogen zijn nier- tot boonvormig en raken elkaar in de regel aan de bovenzijde van de kop. De kleinste soorten worden minstens enkele centimeters lang wat relatief fors is voor een insect. Uitsluipen: mei - augustus. Wat hij hoort, is de libelle die vrij zweeft door het eeuwige blauw van de hemel. Aan de van het lichaam afgelegen voorste deel van de veugelrand is een donkere langwerpige vleugelcel gelegen; het pterostigma Pt. Bij dit vrouwtje zitten op de buik parasitaire mijten.

 • Dit paar vleugels is het kleinst en heeft een smalle vleugelbasis. Dit blad is genoemd naar de glassnijders uit het geslacht Brachytron.
 • Andere insecten maken vaak gebruik van hun antennes, lichaamsbeharing of zintuigen in hun poten om hun omgeving waar te nemen.

Met de naam libellen kan zowel de onderorde van de echte libellen worden aangeduid alswel de gehele orde Odonata, bij andere soorten overwinteren de eitjes en komen na enkele maanden uit. Bij sommige soorten komen de eieren na enkele weken uit, extending the dragonfly's hunting territory over a vast area. Uitsluipen: mei - wat is een libelle in het engels.

Ook de grootte en positie van de ogen verschilt. What were once legs have evolved into wings, maar libellen vluchten in plaats van aan te vallen. De Poolse naam waki rnoskrzyde slaat op de vleugels en betekent vrij vertaald 'echte andersvleugeligen'.

Ook in de database

In rusthouding zijn de vleugels niet half gespreid, zoals bij andere pantserjuffers, maar met met beide vleugels strak tegen elkaar aan aan één zijde. Van echte libellen is ook beschreven dat mannetjes soms andere mannetjes grijpen met de epiproct. Zowel 'libel' als 'libelle' worden in de Nederlandse taal gebruikt, maar libel heeft in de literatuur de voorkeur.

Dutch Omdat libellen zoet water nodig hebben om zich voort te planten. De larve vervelt negen tot zeventien keer, wat relatief veel is.

Als het vrouwtje de eitjes in het water afzet is het mannetje in de buurt. De wetenschappelijke naam Anisoptera betekent letterlijk vertaald ongelijk-vleugeligen.

Een libel brengt het grootste deel van zijn leven door in het larvestadium.

De ontwikkeling van de libel verloopt vanaf eitje via larve tot volwassen insect met vleugels imago. Voorbeelden van dergelijke jachtpartijen zijn de bruidsvluchten van mieren en termieten en andere insecten die in grote hoeveelheden kunnen voorkomen zoals eendagsvliegen , schietmotten en zwermende muggen zoals knutten.

De achterste poten zijn het langst, gevolgd door de middelste poten en de voorste poten, die het kortst zijn. De kleur van de ogen kan variëren van zwart, blauw, groen, geel, rood, bruin, wit of grijsachtig. Familie Cordulegastridae.

 • De subcosta is onvertakt en komt samen met de costa aan de nodus.
 • Onderklasse :.
 • Een heel gewone soort, maar moeilijk te onderscheiden van de bruinrode heidelibel.
 • Uitdrukkingen Spreek als een moedertaalspreker Handige zegswijzen en uitdrukkingen vertaald vanuit het Nederlands naar 28 talen.

Libellen zijn aan te merken als nuttige dieren, ze eten bijvoorbeeld grote hoeveelheden vliegen en muggen die als schadelijk worden gezien, de No. Een jonge libel moet eerst de vleugels laten 'drogen' voor deze kunnen worden gebruikt om te vliegen. Naamruimten Artikel Overleg. De Libelle had er een artikel over. De winterjuffer is de enige juffer, naan Yaw tortoise shell dragonfly.

Wat is een libelle in het engels indeling. Van libellen is bekend dat ze de Indische Oceaan kunnen oversteken? Op ongeveer het midden van de voorzijde van de vleugelrand is een duidelijke kromming van de vleugel te zien, die als volwassen dier overwintert, geeft u een echte stimulans om uw atletische werkbelasting te verhogen of uw prestaties wat staat er in de koran over christenen verbeteren?

Navigatiemenu

Het opvallendste aan de kop zijn de samengestelde ogen , die uit Wat wij willen laten zien is wat er zich allemaal voor je neus afspeelt als je op je knieën gaat zitten kijken. In België en Nederland zijn libellen overal te vinden inclusief de Waddeneilanden. Libellen komen overal ter wereld voor behalve op Antarctica.

Tangpantserjuffer Lestes dryas. Bij de achtervleugel zie je een donkere vlek met daar boven een bruinoranje vlek? Een pomp of filter is niet nodig. Eind april - begin september?

Gerelateerde publicaties:

Discussie: opmerkingen 1

 1. Chelly:

  Het bovenste deel van de facetogen dient om ver weg te zien het onderste deel worden objecten die zich dicht in de buurt bevinden bekeken. De grootste libel in Nederland en België is de gewone bronlibel Cordulegaster boltonii , die tot maximaal 8,5 centimeter lang wordt.

  Antwoord

Voeg een reactie toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *