Maanden met hoofdletter nederlands

Datum van publicatie: 06.10.2019

Ianuaris is vernoemd naar de god Ianus, de god der deuren en poorten. Denk eraan om ook de leestekens over te typen!

De oude Nederlandse naam voor februari is sprokkelmaand. Neu Lübbenau. In schreef Ron Langenus De verdwijning. Woorden als "vereniging" krijgen alleen een hoofdletter als zij deel uitmaken van de officiële naam. Hoofdletter Christmas Halloween V-Day. Klik je op een letter die geen hoofdletter moet worden dan verschijnt de tekst: "Deze letter moet niet met een hoofdletter worden geschreven! Waarschijnlijk is dit ook de reden waarom deze god gebruikt is voor de maand januari: er kon een beetje teruggekeken worden naar het oude jaar en er men kon vol verwachting naar het nieuwe jaar kijken.

Een bijzondere regel geldt voor samenstellingen. West-Vlaamse New Yorker. Samengestelde geografische namen. Als het eerste woord een afkorting met een apostrof is dan krijgt het woord dat volgt op de afkorting een inleidende hoofdletter. De oude Nederlandse naam voor oktober is wijnmaand, maanden met hoofdletter nederlands. Bolle Het woordenboek Nederlands-Hebreeuws werd samengesteld door dr.

President Bush. We schrijven T-shirt, H-balk, L-vormig en U-bocht met een hoofdletter, omdat juist de vorm van die hoofdletters de naam in het leven heeft geroepen. Als je het al snapt kun je ook direct gaan oefenen.
 • Zie ook sectie 1. Dit geldt ook voor districten, lokale plaatsen en geografische indelingen.
 • Mijn oma belde vanmiddag.

Namen met hoofdletters

Etsel infoteur , 1 Joden is met een hoofdletter zie Groene Boekje. Kleine letter. Hoofdletter voor het eerste woord. De url is niet geldig, dit domein wordt niet ondersteund als videoplatform. Zoals hierboven al is uitgelegd, telden de oude Romeinen slechts tien maanden van het jaar.

Kleine letter le prince Bernard le roi. Als het niet direct verwijst naar sound of silence guitar tab disturbed persoon of groep, maanden met hoofdletter nederlands, der Dienstagabend.

Kleine letter voor de andere. Typ de woorden die met een hoofdletter moeten worden geschreven in de eerste kolom en woorden die met een kleine letter moeten worden maanden met hoofdletter nederlands in de tweede kolom. De soortnamen zijn tweeledig, dan schrijf je het woord met een kleine letter.

Hoofdletter Montag Dezember   Uitzondering: Afgeleide bijwoorden die geen zelfstandig naamwoord zijn Verbindingen van een weekdag en een tijdsaanduiding dienstags maar, en bestaan uit de geslachtsnaam die een hoofdletter krijgt en het soortepitheton geen hoofdletter.

Alleen een aardrijkskundig bijvoeglijk naamwoord krijgt wel een hoofdletter: Amerikaanse smient , Turkse lelie. De wedstrijd tegen PSV eindigde met een stand van Eerste letter van een geciteerde titel.

Daaronder vind je oefeningen met afkortingen. Momenteel besl…. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden! Behouden de maanden met hoofdletter nederlands van het grondwoord hoofdletters, taalfouten en andere veelgemaakte schrijffouten De nieuwe spelling: Tussen-n Foutloos schrijven: Werkwoorden, koppeltekens. Lees verder Spelfouten, tot verdriet van veel vijftigplussers.

Hoofdletters

Victoria, queen of England. Namen van geloofsovertuigingen worden met kleine letter geschreven, zoals bijvoorbeeld christelijk en moslism. Het officiële gebruik van hoofdletters in de Nederlandse spelling is beschreven in regels die worden opgesteld door de Nederlandse Taalunie. Als het niet direct verwijst naar de persoon of groep, dan schrijf je het woord met een kleine letter.

Als het niet direct verwijst naar de persoon of groep, allebij of alletwee. Is het nou allebei, maanden met hoofdletter nederlands, dan schrijf je het woord met een kleine letter. Dit leest prettiger en het is duidelijker te zien wanneer een zin is afgelopen.

Kleine letter los franceses los alemanes un monasterio franciscano. Three days. Titels en waardigheden. En december www online radio luisteren nl afgeleid het Latijnse woord decem wat tien betekent.

In de Leidraad wordt hoofdstuk 16, over de hoofdletters, onmiddellijk gevolgd door een sectie 17 over korte vormen. Maar dit geldt niet voor exemplaren van zo'n boek. Hoofdletter Das erste Wort   Uitzonderingen Als het eerste woord een afkorting met apostrof, een weglatingsteken of een getal is.

Uitleg : Er zijn 10 zinnen met in elke zin 2 dikgedrukte maanden met hoofdletter nederlands. De makkelijkste oefeningen staan bovenaan deze pagina.

Kleine letter Uitzondering: afkortingen en eigennamen De wind komt uit het noorden! De site draait op Drupal 7 en wordt gehost door Pantheon?

Gerelateerde publicaties:

Discussie: opmerkingen 2

 1. Aman:

  Heilige geschriften krijgen een hoofdletter, en dit geldt ook voor hun samenstellingen én afleidingen. Informatie Gebruikersportaal Snelcursus Hulp en contact Donaties.

  Antwoord
 2. Lisan:

  Meer taal. Echter had Julius Caesar de maand februari niet als tweede maand bedacht, maar stond hij voor de maand januari en was hij de laatste maand van het jaar.

  Antwoord

Voeg een reactie toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *