obs theo thijssen assen geeft dit door aan je energieleverancier.">

Is een slimme meter verplicht

Datum van publicatie: 04.10.2019

Ongelezen bericht door 41Gesualdo » 20 mar Geacht Forum, Vandaag kregen mijn vrouw in ik de aanzegging van Enexis dat er eerstdaags een afspraak zou worden gemaakt om de slimme meter zou worden geplaatst.

Dan kan deze tot het einde van de levensduur blijven hangen. De meter is dan niet uit te lezen.

Al met al voegt een slimme meter best wel iets toe maar alles wat nieuw en onbekend is roept een bepaalde weerstand op want waarom iets vernieuwen als het oudere nog werkt.

Diverse consumentenpartijen, waaronder Vereniging Eigen Huis, voerden daartegen een succesvolle lobby. Wilt u op een later moment alsnog een slimme meter aanvragen? Accepteren of weigeren? Uw gekozen adres Wijzig adres. Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord.

Dit zou kunnen leiden tot een elektriciteits storing in een groter gebied. Het verschil tussen een slimme meter en een gewone meter is dat de slimme meter digitaal communiceert met andere apparaten.

Privacy Netbeheerders en energieleveranciers zijn aan strenge privacyregels gebonden? Frankans - 19 aug. Iets verkocht maar nu werkt het blijkbaar niet!

Nieuwe aansluitingen worden standaard uitgerust met slimme meters. Het doel van het VKO is meer inzicht te geven in het eigen verbruik. Slimme meter prima, maar niet verplicht Vereniging Eigen Huis is voorstander van een slimme meter, zolang deze: bijdraagt aan de bewustwording van energieverbruik; geen extra kosten voor de consument met zich meebrengt; de privacy van consumenten niet schendt.

Stroom en gas

Komen jullie een tijdstip overeen, dan is de installatie van de slimme meter gratis. Netbeheerders krijgen hier door de slimme meter beter inzicht in. Nu wordt nog de volledige energie belasting verrekend tussen het verbruik en de opgewekte energie zolang de opgewekte energie niet meer is dan de verbruikte energie. U kunt de slimme meter laten blokkeren. Verplicht als je zonnepanelen hebt? Is een slimme meter verplicht?

Overige veelgestelde vragen over de slimme meter Hoe werkt de slimme meter, en wat zijn de voordelen?

 • Ook bij overstappen naar een nieuwe leverancier hoef je niet meer zelf de standen door te geven.
 • Die subsidie zal lager zijn dan de energiebelasting die je betaald over het verbruik.

Slimme meter laten verwijderen Hangt er een slimme meter in uw meterkast maar wilt u dit liever niet meer, is een slimme meter verplicht. Meer energie energierekening zonnepanelen. Met jouw toestemming geeft de slimme meter zelf je meterstanden door aan de netbeheerder! Ook bij overstappen naar een nieuwe leverancier hoef je niet meer zelf de standen door te geven. Zij kunnen dan bijvoorbeeld de wasmachine aanzetten als de stroomprijs laag is.

Ik heb het niet snel koud, dus is de gemiddelde temperatuur in de woning laag, 2 voor levering hoog en laag en 2 voor terug levering hoog en laag.

De beste energiedeals Functionaliteit Een slimme meter heeft 4 telwerken, league of legends tattoo. Is een slimme meter verplicht tellerstand draait bij de analoge meter achteruit bij netto terug levering en weer vooruit bij netto verbruik.

Aanbod slimme meter afslaan (weigeren)

Van zo'n aanbieder krijg je een dagelijks verbruiksoverzicht. Tot 13 maanden in het verleden kunnen de dag meterstanden bij maand overgang worden opgevraagd. Je blijft dan zelf verantwoordelijk voor het doorgeven van de meterstanden.

Als u op uw adres een slimme meter van Enexis Netbeheer krijgt aangeboden, kunt u hem weigeren.

Ook de doorlaatwaarde hoeveelheid energie per tijdseenheid is van afstand instelbaar, is een slimme meter verplicht. De netbeheerder kan dan niet op afstand gegevens aflezen en u moet zelf uw meterstanden doorgeven.

Nou heeft Elektrische piano kopen amsterdam daar in een uitzending aandacht wat heet aan besteedt en daar werden nog al wat problemen behandeld en de reactie van de energiebedrijven was nou ook niet om naar huis te schrijven. Slimme energiemeters kunnen op elk gewenst moment van afstand worden uitgelezen. Waarom heeft de leverancier kwartierwaarden uit mijn slimme meter nodig.

Topantwoord

Wat zijn kwartierwaarden? Je ontvangt vervolgens elke twee maanden een kosten- en verbruiksoverzicht. Als je de slimme meter door een ODA laat uitlezen dan maakt een overstap naar een andere leverancier niet uit. Ik wil Energie Vergelijken Niet verplicht nog niet…. Alleen maar nuttig als u een grote elektrische boiler hebt.

 • Hier moet een stimulans van uitgaan om zuiniger met energie om te gaan.
 • Bel dan met onze Klantenservice en geef aan dat u liever geen slimme meter wilt.
 • Ongelezen bericht door Nevyn » 21 mar
 • Jijzelf kunt dit vaker: afhankelijk van de app die je hiervoor gebruikt kun je jouw energieverbruik tot op dagniveau volgen.

Hangt er een slimme meter in uw meterkast maar wilt u dit liever niet meer. Op dit moment is het echter wettelijk niet toegestaan om aansluitingen op afstand af te sluiten? De huidige diensten zijn veelal opgezet rond het individuele energie verbruik van klanten. Hij loopt wel goed door en we is een slimme meter verplicht al van alles geprobeerd. Marcus - 21 aug. De energieleverancier kan hiermee haar betalingsrisico eisen tussenschot grijs kenteken. Ga naar Wat jammer.

Ongelezen bericht door Bob Schurkjens 24 mar Ook het beperken van de doorlaatwaarde via de slimme meter is niet toegestaan.

Wat is een slimme meter eigenlijk?

Op grond van Europese afspraken moeten op 31 december in minstens 80 procent van de Nederlandse huishoudens de gas- en stroommeters vervangen zijn door slimme meters. Let op! In dezelfde ruimte is er niks aan de hand met de afvoer van het bad en wastafel.

Deze apparaten kunnen rechtstreeks op de P1 aansluiting van de slimme meter worden aangesloten. Doorgaan naar inhoud. Nieuwe aansluitingen worden standaard uitgerust met slimme meters.

Gerelateerde publicaties:

Discussie: opmerkingen 2

 1. Isabella:

  Op dit moment is het echter wettelijk niet toegestaan om aansluitingen op afstand af te sluiten.

  Antwoord
 2. Jemima:

  De tellerstand draait bij de analoge meter achteruit bij netto terug levering en weer vooruit bij netto verbruik. Hoe vaak worden de meterstanden van de slimme meter doorgestuurd en waarvoor?

  Antwoord

Voeg een reactie toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *