Ik kan geen andere baan vinden

Datum van publicatie: 05.10.2019

Zorg er ook voor dat je contactpersoon op de hoogte is van wijzigingen in je CV en beschikbaarheid. De sterspeler van Ajax, een bekende artiest of  de politicus die zo goed kan speechen.

Persoonlijke groei. Weet jij exact hoe je nieuwe droombaan eruit ziet en waar je dus op wilt solliciteren? En hoe kan je dat goed overbrengen? Misschien vind je dit ook interessant. De praktijk wijst uit dat werkzoekenden niet erg goed in staat zijn een inschatting te maken van de kwaliteit van hun sollicitatiedocumenten. Niet onbegrijpelijk, want het is lekker makkelijk. Even nadenken over een vacature en alvast wat informatie inwinnen kan nooit kwaad natuurlijk, maar vacatures op vacaturesites worden vaak al na een paar dagen verwijderd.

Ja, interviews met inspirerende professionals en de mooiste ontwikkelingsmogelijkheden ik kan geen andere baan vinden interessante werkgevers of opleiders, niet het probleem; het is een kortetermijnstrategie. De Meijer: 'Je kunt er vanuit gaan dat niets vanzelf gaat. Het probleem met deze strategie is dat je bezig bent met het remediren van de symptomen, vaak zijn de personen die een beslissing mogen maken om jou uit te nodigen voor een sollicitatiegesprek niet eens aanwezig.

Carrire-advies Op de werkvloer Een nieuwe baan beginnen. Zo is je laatste ervaring direct in beeld.

Schrijf je daarom ook in op speciale netwerksites zoals Linkedin. Grote kans dat je het gesprek met meerdere gesprekspartners tegelijkertijd hebt.

1. Raad anderen aan

Vraag hen dan hun ervaringen op papier te zetten, zodat je dit kunt gebruiken in je sollicitatiegesprek. Kom op tijd Een goed gesprek kun je alleen voeren als je voorbereiding goed is. Ga net dat stapje verder met een pakkend, authentiek en relevant verhaal. Meer tijd nemen om zorgvuldig op zoek te gaan naar werk valt daar zeker niet onder. Zo voorkom je dat je je in de bochten van een net niet passende vacature gaat wringen.

Wanneer je je zoektocht niet beperkt tot vacatureadvertenties, heb je veel meer keus. Bovendien: wanneer je niet reageert op vacatures, zijn er ook geen andere concurrerende sollicitanten.

 • Wanneer je op meerdere vacatures reageert, is het verleidelijk om elke keer hetzelfde cv mee te sturen.
 • De populairste websites voor vacatures zijn: Nationalevacaturebank.

Het door elkaar halen van bedrijven, het maken van spellingsfouten en andere gnante fouten behoren tot deze lange lijst van veelvoorkomende blunders.

Mijn naam, e-mailadres en website bewaren in deze browser voor de volgende keer wanneer ik een reactie plaats. Zo krijgt je ik kan geen andere baan vinden netwerk dit op het netvlies en kan je hiermee helpen.

Het overhaasten van een sollicitatie is de nummer n oorzaak van klassieke sollicitatieblunders. Dit is de grootste tijd- en energievreter van allemaal.

2. Vraag expliciet om hulp in je eigen netwerk

Collega's en bazen. OmschrijvingBij Michael Page zijn we op zoek naar energieke en gedreven mensen om ons recruitment team te komen versterken. Bedrijven horen graag hoe belangrijk jij hen vindt! Terwijl jij zoekt op de functietitel Category Manager, worden de andere helft van de overeenkomende vacatures geadverteerd onder de titel Inkoper.

Vraag minimaal drie mensen die je goed kennen wat hen in jou waardeert. Schroom niet om ook eens een open sollicitatie de deur uit te doen. Gelukkig heb je dit zelf in de hand. Hoewel deze manier succesvol kan zijn, wordt vaak vergeten dat er veel meer mogelijkheden zijn. Op het moment dat je volledig zelfstandig werkzaam bent, ga je ik kan geen andere baan vinden werkzaamheden verrichten bij de klant op locatie.

De betere uitzendkrachten uit Oost Europa

Doe daarom iets creatiefs. Daarnaast worden functies vaak verschillend betiteld. Jij weet als geen ander hoe je klantrelaties moet onderhouden en hoe jij op jouw eigen persoonlijke manier de juiste professionals naar een nieuwe baan kan begeleiden.

 • Als jij precies hetzelfde communiceert als de rest, onderscheid je je niet en dat geeft je geen concurrentievoordeel.
 • Je zult merken dat als je zelf vaak positief over bekenden en collega's praat, zij dit ook over jou zullen gaan doen.
 • Op het moment dat je volledig zelfstandig werkzaam bent, ga je ook werkzaamheden verrichten bij de klant op locatie.
 • Zoals eerder besproken is geen enkele vacature identiek.

Te snel werk willen vinden kan de reden zijn waarom jij jouw droombaan misloopt. Een mooi cv in elkaar knutselen, zijn diverse percelen al in bezig van het Goois Natuurreservaat of is sprake van concrete aankoopkansen. Kijk naar het verleden en vraag jezelf af wat je leuk vond om te doen. Weet je eigenlijk ik kan geen andere baan vinden jij uitblinkt? Dat kan een averechts effect hebben. Gelukkig is hier wat aan te doen wanneer je methodisch te werk gaat, ik kan geen andere baan vinden.

Maxi cosi tobi autostoel zoveel mogelijk mensen in je omgeving weten wat je zoekt en vraag hen te helpen Je hebt nu helder waarop je solliciteert en nu is het zaak dat zoveel mogelijk mensen dit ook weten om je te helpen je droombaan te vinden! De eerste stap van de evaluatie is het vaststellen van het moment waarop je het vaakst de mist in gaat:.

Secondary Navigation

Voorkom dat je de kans op een leuke baan misloopt, omdat je alle hoop hebt gevestigd op een vacaturesite. Dit betekent dat je elke keer wanneer je www. Ja, het biedt de mogelijkheid om contact te leggen tussen baanzoekers en werkgevers.

Lars Tertoolen op Hoe formuleer jij de negatieve reden van vertrek bij je vorige werkgever. Gebruik ten slotte niet alleen vacaturesites om werk te vinden. Je bent verantwoordelijk voor de optimalisatie van de werkprocessen en een goede samenwerking binnen het team.

Gerelateerde publicaties:

Discussie: opmerkingen 1

 1. Vanisha:

  In één oogopslag moet duidelijk zijn welke oplossing je biedt voor een specifiek probleem. Vergeet dus niet om je cv aan te passen, voordat je het meestuurt met de sollicitatie!

  Antwoord

Voeg een reactie toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *