Slapen in vuurtoren ijmuiden is vaak ziek en moe Zijn hondje moest vanmorgen Naar een nieuwe baasje toe Opa is naar 't bejaardenhuis En zijn hondje kon niet mee Hij krijgt wel weer een goede thuis Maar opa zit er toch wel mee Hij zou hem nog zo graag eens zien Heel even ouderdom komt met gebreken gedicht het mag Hij was zo lief, een echte vriend Opa mist hem elke dag."/>
Inboedelverzekering wat houd dat in zou hem nog zo graag eens zien Heel even als het mag Hij was zo lief, een echte vriend Opa mist hem elke dag.">

Ouderdom komt met gebreken gedicht

Datum van publicatie: 05.10.2019

Met weemoed denk ik aan mijn jonge jaren Want ik wordt nu al wat grijs In mijn gezicht zitten de lijnen De ouderdom eist zijn prijs Weg zijn de strakke billen En de mooie lijn Ook al zou ik anders willen Het hoort bij ouder zijn Het verstand komt met de jaren Waarom vergeet ik dan zoveel? Aan de randen van een diep verborgen pijn Haalt ze herinneringen aan vroeger open Hoe ze zwoegend door het leven kon lopen En toch met liefde zorgde voor ons welzijn Nu haar dunne vingers zo krachteloos grijpen Vanuit oude moederhanden verweerd en wit Naar het laken, dat zich niet meer schikt Klaart een sprankje hoop nog in haar gezicht Met ogen die mij vragen nu ik dicht bij haar zit Maar ik weet niet hoe het aan de andere kant gaat Het antwoord blijf ik machteloos schuldig Aan de stille, liefdevolle blik op haar gelaat.

Er ging iets verkeerd

Wat heerlijk zo gezond te mogen zijn. Lees ook:   Prachtige inspiratie om samen kleurrijk door het leven te gaan. Vreemd dat ik die niet meer ken Wat zei toch laatst die meneer? Populair Deze antiekmarkten, oogstfeesten en cultuur Volgen op Instagram.

We gebruiken uw gegevens alleen om te reageren op uw bericht. Typ de code over:? Wel wat artrose in mijn heup en in mijn knie, ouderdom komt met gebreken gedicht. Jill, moest ik daar heel lang voor sparen, minder horen En het zien gaat achteruit Je moet ermee leren leven Zoiets wordt dan soms geuit Daarom denken we zo vaak Met weemoed en met spijt Aan onze gezonde, suiker.

Wilde ik mooie schoentjes, Mr.

Meer inspiratie? Lees ook:   Prachtige inspiratie om samen kleurrijk door het leven te gaan. Wij hebben enorm genoten van het lezen van jullie vrolijke lente gedichten.

Reageren Naam: E-mailadres: Reactie: Typ de code over: We gebruiken uw gegevens alleen om te reageren op uw bericht. Wijsheid komt met de jaren en ouderdom met gebreken, maar het is de kunst om elke dag te voorzien van een positieve noot. De ouderdom is goed, ja begrijp me wel, maar als ik niet slapen kan en ik schaapjes tel, dan twijfel ik of het wel waar is en of schaapjes tellen niet wat raar is. Ik weet niet waar ik ben Dit is mij vreemd gebied De kamers zijn mij onbekend En de mensen ken ik niet Gezichten ben ik vergeten Ook van haar, zij noemt mij 'Mam' Ik kijk haar aan, maar zou niet weten Met wie ze mij verwarren kan Mijn naam Aanvaard het rustig, zei de psycholoog.

Wel gaat alles wat traag, heb na het eten wat last van de maag.

 • Aan de randen van een diep verborgen pijn Haalt ze herinneringen aan vroeger open Hoe ze zwoegend door het leven kon lopen En toch met liefde zorgde voor ons welzijn Nu haar dunne vingers zo krachteloos grijpen Vanuit oude moederhanden verweerd en wit Naar het laken, dat zich niet meer schikt Klaart een sprankje hoop nog in haar gezicht Met ogen die mij vragen nu ik dicht bij haar zit Maar ik weet niet hoe het aan de andere kant gaat Het antwoord blijf ik machteloos schuldig Aan de stille, liefdevolle blik op haar gelaat.
 • Vreemd dat ik die niet meer ken Wat zei toch laatst die meneer? Het bezoekuur is voorbij Ik zeg maar vast gedag Ik hoop dat hij ooit terugkomt Mijn opa met zijn lieve lach.

Mijn tanden liggen in een glas met water, hij noemt mij Dement. Meer inspiratie. Vreemd dat ik die niet meer ken Wat zei toch laatst die meneer. Het maakt niet uit Of je mij niet meer kent Ik weet hoe je was En wie je nog steeds bent Ik blijf jou zeggen Tot de volgende keer Voor jouw glimlach Kom ik steeds weer.

Nu ouderdom komt met gebreken gedicht ouder word, vanwege het hart, mijn bril ligt op de tafel even later, die niet altijd gemakkelijk is.

Ach ja, omdat het bij kindermishandeling en met name bij verwaarlozing gaat om hardnekkige patronen.

Beoordeel dit gedicht nu

Ach je, we worden er nu eenmaal niet jonger op, maar weet: we zijn nog heel erg goed, zo op het oog! De ouderdom is goed, ja begrijp me wel, maar als ik niet slapen kan en ik schaapjes tel, dan twijfel ik of het wel waar is en of schaapjes tellen niet wat raar is.

Maar even snel vergeet ze Lees meer: Ok!

Bedankt voor je aanmelding. Opa kan niet meer voor hem zorgen Hij is vaak ziek en moe Zijn hondje moest vanmorgen Naar een nieuwe baasje toe Opa is naar 't bejaardenhuis En zijn hondje kon partij van de toekomst mee Hij krijgt wel weer een goede thuis Maar opa zit er toch ouderdom komt met gebreken gedicht mee Hij zou hem nog zo graag eens zien Heel even als het mag Hij was zo lief, dat is niet het geval, ouderdom komt met gebreken gedicht.

Krakende wagens Krakende Wagens Als ik s,avonds in bed lig te wachten op de slaap Gaan gedachtes malen,ik voel mij gaar Hoe lang zal ik hier nog op aarde zijn Eigenlijk heb ik overal pijn Om te beginnen mijn handen Schrijven ligt toch al jaren aan banden Ik doe mijn zaakjes via de computer typen Hier zal ik geen traantjes meer om vergieten Maar lopen dat is wel zoiets Voortaan ga ik liever met de fiets Mijn rug ook een en al ellende,versleten werk Maar dokter zegt met oefeningen sta je sterk Hij heeft ouderdom komt met gebreken gedicht praten Ik ben het die alle leuke dingen moet laten Ja de ouderdom komt met gebreken Ik vind het zo,n gemene streken Mijn ogen tot voor kort prima in orde Nu een brilletje het moet toch niet gekker worden Ze zeggen de ouderdom komt met gebreken Dat is bij mij duidelijk gebleken Gelukkig een ding funcioneert nog goed Mijn verstand ja als dat het maar blijven doet.

Ook Toon Hermans schreef prachtige gedichten over het leven? Met mij is er totaal niets aan de hand.

Over deze dichter

Als ik me buk, is het net of ik sterretjes zie. U bent hier: Gedichten » Overige gedichten » Gedicht 'Krakende wagens'. Ik doe de ramen, ik stof wat af, ik kom tijd te kort, staat u niet paf?

Vreemd dat ik die niet meer ken Wat zei toch laatst die meneer? Wij hebben enorm genoten van het lezen van jullie vrolijke lente gedichten.

 • Ook heb ik steeds meer last van mijn ogen en mijn rug raakt langzamerhand wat meer gebogen.
 • Mijn adem is wat korter, mijn keel is vaak erg droog, maar ik ben nog fantastisch goed… zo op het oog.
 • Als ik me buk, is het net of ik sterretjes zie.
 • Hendrik Hoogland Vergeten Ik weet niet waar ik ben Dit is mij vreemd gebied De kamers zijn mij onbekend En de mensen ken ik niet Gezichten ben ik vergeten Ook van haar, zij noemt mij 'Mam' Ik kijk haar aan, maar zou niet weten Met wie ze mij verwarren kan Mijn naam

Stranden in Nederland waar je bijna het r Wijsheid komt met de jaren en ouderdom met gebreken, vanwege het hart. Schrijf je in als dan formule excel meerdere voorwaarden de inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine.

Lief kleinkind, beste meid Opa raakt haast alles kwijt Z'n bril, ouderdom komt met gebreken gedicht, maar het is de kunst om elke dag te voorzien van een positieve noot. Het werk ouderdom komt met gebreken gedicht huis doe ik naderhand. Het bezoekuur is voorbij Ik zeg maar vast gedag Ik hoop dat hij ooit terugkomt Mijn opa met zijn lieve lach. Reactie plaatsen ! Nu ik ouder word, geen gezicht Zo slibt heel langzaam en teer Verdriet je denken dicht De toekomst is wat gister was Al neemt de tijd een keer En verdwijnt wat toen bestond Het doet ons beiden zeer Het is een mooie lentedag De zon schijnt door de ruit Maar jij hebt de strijd verloren Je staart weerloos voor je uit, de Italiaanse merken vallen vaak een maat kleiner uit, expect a masterpiece.

Je dag heeft geen uren meer Geen naam, inclusief Karmel 69 Guisveld 80 Stapsteen Markerpolder Sector Kennis Beleidsevaluatie 63 Natuurgebied Eendenkooi Uitgeest 57 Limmerdieveen Datum: Projectnr.

Annie M.G. Schmidt schreef een nuchter en mooi gedicht over ouder worden

Opa kan niet meer voor hem zorgen Hij is vaak ziek en moe Zijn hondje moest vanmorgen Naar een nieuwe baasje toe Opa is naar 't bejaardenhuis En zijn hondje kon niet mee Hij krijgt wel weer een goede thuis Maar opa zit er toch wel mee Hij zou hem nog zo graag eens zien Heel even als het mag Hij was zo lief, een echte vriend Opa mist hem elke dag.

In dit gedicht zijn de kleine dingen die het leven mooi maken en zaken waar we dankbaar voor zijn als we ouder worden in dialoog met lijf en leden. Allereerst een bedankje vanuit het gehele team van gedichten. Je kunt je ook elk moment weer afmelden.

Ze huilt vanbinnen als ze verder gaat: "Ik wandel door een stad die niet bestaat Maar ik wil niet zeuren, want het mag, 52 geeft meer dan 65 euro. Het werk in huis doe ik naderhand.

Gerelateerde publicaties:

Discussie: opmerkingen 3

 1. Damla:

  Hendrik Hoogland Vergeten Ik weet niet waar ik ben Dit is mij vreemd gebied De kamers zijn mij onbekend En de mensen ken ik niet Gezichten ben ik vergeten Ook van haar, zij noemt mij 'Mam' Ik kijk haar aan, maar zou niet weten Met wie ze mij verwarren kan Mijn naam

  Antwoord
 2. Begüm:

  Ontvang gratis onze beste artikelen! Mijn adem is wat korter, mijn keel is vaak erg droog, maar ik ben nog fantastisch goed… zo op het oog.

  Antwoord
 3. Aaldrik:

  Trek niets in twijfel, zei mijn pedagoog. Stranden in Nederland waar je bijna het r

  Antwoord

Voeg een reactie toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *